Kirkebryllup

Et bryllup er ceremonien ved indgåelse af ægteskab. Hovedpersonerne er bruden(e) og brudgommen(e), og selve indgåelsen af ægteskabet kaldes en vielse. Alt efter trosretning er ceremonierne forskellige, og et bryllup uden religiøst indhold er en borgerlig vielse på et rådhus af en borgmester eller embedsmand, eller til søs af en skibskaptajn. Ordet bryllup bruges også mere indskrænket som synonym for vielse.

Brudeløb

Brudeløb; fra oldnordisk Brud og hleypa = slippe til, få fat på (en) brud, eller om optoget. Første skridt til bryllup i vikingetid og middelalder var fæstningen (kontrakten med fæstningsmanden, hvorved fastsattes mundr såvel som andre vilkår). Det første og væsentligste vilkår var betalingen eller medgiften.

Hvad er et kirkebryllup?

Et kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Ved brylluppet siger parret ja til at leve sammen som ægtepar og til at elske og ære hinanden.

Kirkebryllup er tro, håb og kærlighed

Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et bryllup i kirken foregår som en gudstjeneste med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen. Et kirkebryllup handler altså også om kristen tro, håb og kærlighed.

I kirken bruger vi store ord om kærligheden. I bønnerne beder vi Gud om at styrke og bevare kærligheden mellem de to, som er blevet gift. Og vi takker for Guds kærlighed til os og for kærligheden mellem os.

Velsignelse af brudeparret

Vielsestalen handler ofte om kærlighed fra Gud og kærlighed mellem mennesker. Talen kan også handle om velsignelsen som det særlige, der sker ved vielsen i kirken. I velsignelsen får brudeparret styrke fra Gud, som er den, der er større end os selv og vores kærlighed.

Ved et kirkebryllup læses der fra Bibelen og det giver mening at tale om tilgivelse, pligt, troskab og barmhjertighed.

Mange oplever, at det giver en særlig mening at sige ‘ja’ til hinanden i kirken, fordi vi også deler andre store øjeblikke i livet her; både de glædelige og de triste.

Sådan foregår et bryllup

Klokkeringning fra kirketårnet indleder bryllupsritualet. Herefter spiller organisten indgangsmusik, imens bruden går ind i kirken. Når hun er kommet ind synger alle en indgangssalme. I er selv med til at vælge de salmer, som synges i kirken.

Efter den første salme hilser præsten fra alteret, beder en bøn og læser nogle udvalgte tekster fra Bibelen. Efter endnu en salme begynder selve vielseshandlingen.

Vielseshandlingen

Vielseshandlingen bliver indledt med præstens tale til brudeparret. I kan enten træde frem foran alteret eller vente med det til efter talen. Talen kan både indeholde forkyndelsen af Guds kærlighed og en mere personlig tale til jer.

Efter talen kommer tilspørgslen, hvor I begge skal svare ja to gange. Først spørger præsten jer hver især, om I vil tage den anden til ægtefælle. Med svaret ja forpligter I jer på ægteskabet i borgerlig og juridisk forstand.

Derefter spørger præsten, om I vil elske og ære i medgang og modgang, indtil døden skiller jer ad. Dette spørgsmål handler om forholdet mellem jer som par og afspejler det kristne menneskesyn.

Når I begge har sagt ja til hinanden, siger præsten: Så giv hinanden hånd derpå. Og med sin hånd på brudeparrets hænder forkynder præsten derefter, at brudeparret nu er rette ægtefolk. Med denne handling er brudeparret juridisk set viet til hinanden. Tilspørgslen kan afsluttes med, at I giver hinanden ringe på.

Bøn og velsignelse

Præsten afslutter vielseshandlingen med en bøn og ved at velsigne jer. I knæler ved alteret, og med sine hænder på jeres hoveder beder præsten for jer og afslutter med fadervor og velsignelsen. Derefter kan I rejse jer og sætte jer tilbage på jeres pladser.

Det er denne sidste del af vielseshandlingen, der er den særligt kirkelige del. I kirken bliver den juridiske vielse suppleret ved, at I som ægtepar modtager Guds velsignelse.

Bryllupsfotograf – København, Aarhus, Odense, Kolding, Vejle, Roskilde, Slagelse, Hørsholm, Helsingør, Esbjerg, Viborg, Herning, Aalborg, Horsens, Randers, Skive, Silkeborg, Næstved, Køge, Holstebro, Taastrup, Hillerød, Sønderborg, Holbæk, Svendborg, Hjørring, Frederikshavn. Bryllupsbilleder

http://bryllupsfotograf.info

Bryllupsfotograf

Find fotografen

Bryllupsfotograf

Bryllupsfotograf

https://fedthovedet.wordpress.com

http://bryllupsfotografkøbenhavn.dk

Fotograf aLight Media

http://www.bryllupsmagi.dk

Fotograf

Fotograf til bryllup

 

Home

http://bryllupsfotografkøbenhavn.net

http://www.photoart.zone

Fotograf Aarhus

Fotograf Vejle

Fotograf Kolding

Fotograf Aalborg

Fotograf Viborg

http://fotografårhus.net

Fotograf Horsens

Fotograf Odense

Fotograf Randers

Fotograf Silkeborg

Fotograf Fredericia

Fotograf Herning

Fotograf Skanderborg

http://fotografkøbenhavn.net

Fotograf Haderslev

Fotograf Middelfart

Bryllupsfotograf Vores Store JA

http://www.bryllupsfotograf.mobi

Fotografiet – en passion

http://www.weddingphotographerdenmark.com

Wedding Photographer in Denmark

Børnefotograf Kidzfoto

http://boudoirstudio.dk

http://fotografens.dk

Bryllupsfotograf Odense

Bryllupsfotograf Jylland

http://bryllupsfotograf.info/blog

http://bryllup-fotograf.dk

http://bryllup-fotograf.net

http://professionel-fotograf.net

http://professionel-fotograf.net/fotograf

Fotograf til bryllup

Den professionelle fotograf

http://bryllupsfotografaarhus.dk

http://bryllupsfotografkobenhavn.net

Fotograf København

http://bryllupsfotografaalborg.dk

http://fotografiaarhus.dk

Fotograf Stine Bro

http://reklamefotograf.net

Bryllup

http://fotografhelsingør.net

http://fotografhørsholm.net

Fotograf Roskilde

http://fotografkøge.net

Fotograf Esbjerg

http://fotografholstebro.net

http://bryllupsbilleder.info

http://bryllupsfoto.info

Bryllupsfotograf

http://fotografbryllup.net

http://bryllupsfotografårhus.dk

Hjem

Fotograferne.net

http://bryllupsfotograf.pro

polterabend

Nogle uger før brylluppet kan vennerne til bruden og gommen arrangere en polterabend for hver af dem.

Efter den ceremonielle vielse afholdes traditionelt en festlighed for familie og venner: en reception for dem, der overværede vielsen, samt en middag for en mere udvalgt skare.

Der er mange traditioner til bryllupsfesten. Der er en helt fastlagt rækkefølge for taler, hvor højdepunktet er gommens tale til bruden. Andre talere er værten (tidligere brudens far), forloveren (typisk gommens bror eller bedste ven), brudgommens far og evt. bruden. Derefter kan andre få lov. Rækkefølgen af indslagene styres af en toastmaster.

Der serveres som regel en bryllupskage. Brudeparret skal skære kagen for sammen og give hinanden et stykke, og alle gæsterne skal smage kagen.

Under festlighederne er der tradition for, at brudeparret inden klokken slår 24 danser en brudevals, hvor gæsterne slår ring om dem og langsomt giver mindre plads til brudeparrets dans. Efter dansen får brudgommen ofte spidsen af sine sokker klippet af de mandlige gæster.

Af de mere uformelle traditioner ved et dansk bryllup kan nævnes:

  • at gæsterne slår med bestikket på tallerknerne som signal til, at brudeparret skal stille sig op og kysse (i en variant tramper gæsterne i gulvet, hvilket betyder at brudeparret skal kravle under bordet og kysse)
  • at de kvindelige gæster (navnlig de unge, ugifte) går forbi brudgommen og kysser ham på kinden, så snart bruden er væk fra lokalet – og tilsvarende omvendt
  • at brudeparret kører væk fra festen sammen i en bil, hvor der er hængt tomme konservesdåser i en snor efter
  • at der drives gæk med brudeparret ved at få adgang til deres hjem og sørge for nogle overraskelser af mere eller mindre ondskabsfuld art.

bryllupsdage

Der er tradition for at fejre bryllupsdage – allerede efter det første år kan de nygifte fejre papirbryllup, efter 12½ år gælder det kobberbryllup, og så fortsættes med sølvbryllup efter 25 år, guldbryllup efter 50 år – hvorefter det begynder at blive mere sjældent med atombryllup efter hele 75 år sammen.

bryllupsgave   bryllupsgæst   bryllupsmiddag   bryllupssang  bunkebryllup   guldbryllup   kirkebryllup   kobberbryllup   sølvbryllup
BRYLLUP – INSPIRATION, IDEER OG GUIDES

De fleste af os drømmer om at holde et uforglemmeligt bryllup. Men når man skal giftes, kan der dukke mange forskellige spørgsmål op, man skal tage stilling til. Vi har masser af inspiration til blandt andet: Bryllupsinvitationer, brudekjole, bryllupsgaver, bryllupskager, festlokaler i og omkring København, bryllupstale og bryllupsrejsen. Der er mange muligheder for at være kreativ, når du gerne vil have, at både du og dine gæster får en fantastisk aften. Vidste du for eksempel, at der findes billige DIY løsninger, der både giver et flot og personligt udtryk? Eller at du her på siden kan hente inspiration til tre forskellige budgetter?