At tage gode billeder

Forundre dine venner med dine fotos ved hjælp af disse fotograferingstips

Fotografering er en nem og givende hobby, der nemt kan hentes af både amatører og fagfolk. Alt du behøver er et kamera, film og lidt viden om, hvordan man tager et godt billede. Der er andre elementer, der kan gøre et billede bedre, og det er her, hvor denne artikel kommer ind.

For at tage gode billeder, kom tættere på hvad du vil fotografere. Mange kameraer giver dig mulighed for at zoome ind på din genstand, men du får et bedre kvalitetsbillede, hvis du faktisk kommer tættere i stedet for at stole på zoomfunktionen. Desuden skal du tage et godt kig på, hvad du tager et billede af for at få en bedre følelse for det.

Sørg for, at du har den rigtige belysning, før du tager et billede. Belysning er måske den vigtigste faktor ved at producere et godt sort-hvidt fotografi, fordi det påvirker billedets struktur, kontrast og form. Sidebelysning kan producere nogle dramatiske billeder, da det skaber skygger og fremhæver kanterne af figurer.

Brug den rigtige linse til jobbet. Hvis du fotograferer et landskab, har du for eksempel brug for et vidvinkelobjektiv, der giver dig mulighed for at optage så meget af scenen som muligt, mens sportsbegivenheder generelt kræver en telefoto linse, der giver dig mulighed for at fange fjerntliggende spillere i højdefineret omfang. At vide, hvilket objektiv der skal vælges, gør det meget nemmere at producere kvalitetsbilleder.

En god fotograferingstip er at forsøge at være hjælpsom, når du tilbyder kritik. Fortæl ikke bare til nogen, at deres fotografi er rart, eller at du kan lide det. Fortæl dem specifikt, hvad du kan lide om det, og hvorfor du tror det gør fotografiet stærkt. Det samme gælder hvad du ikke kan lide om fotografiet.

Når du rejser, tag billeder af din mad. Tag dig tid til at lege med lys, farver og komponere dine billeder. Du kan blive vant til maden, når du kommer hjem, men disse billeder vil se meget originale ud til dig og dine venner senere, når du reflekterer tilbage på din rejse.

Hold kameraet stabilt

Den bedste måde at ødelægge et fotografi på er at flytte kameraet under optagelse. Hold kameraet stabilt, og giv det lidt support, når du trykker på lukkerknappen. Når du taler med fagfolk, vil de fortælle dig, at du altid bruger et stativ. Nogle gange er et stativ bare ikke en praktisk løsning. Brug det, der er tilgængeligt som at proppe kameraet mod en væg eller oven på et hegn for at tage et godt skud.

Et godt fotografitrick er at indarbejde tekstur i dine fotografier. Teksturerne er meget interessante at se på, fordi vi kan forestille os, hvad de har lyst til. Du kan justere kameraets fokus for at sikre, at du kan fange tekstur på et område, som du vil have det i.

I denne tid og alder er du nødt til at kende digitale fotografiske grunde til digitalt at forbedre dine fotos. Det betyder at lære det grundlæggende i programmer som Photoshop. Mens du ikke bør helt stole på disse programmer, kan du helt sikkert perfektere de skud du faktisk tager. Du kan trods alt kun styre så meget, når du optager.

Sørg for at justere hvidbalancen manuelt, når du tager billeder. At gøre dette vil have en stor indflydelse på det humør, dine billeder vil have, og vil give dig mere kontrol over, hvordan hvert billede vil se ud. Det kan tage nogle forsøg og fejl, men i sidste ende vil du producere smukke og kreative fotografier.

eksperimentere med fotografering

For at eksperimentere med fotografering skal du sørge for at spille rundt med lukkertider. En langsommere hastighed betyder, at lukkeren er åben længere og kan optage bevægelse. Billeder af et vandfald med langsom lukkertid vil gøre vandet ligne en kontinuerlig bevægelse. Hurtigere lukkerhastigheder optager handling og bruges ofte i sportsfotografering. Et billede af et vandfald i dette eksempel viser klart hver dråbe vand.

Hvis du er i en indstilling, der normalt kræver flash, og du kun har den indbyggede flash på dit kamera, skal du prøve at ændre din indstilling på din hvidbalance og indstille din ISO-indstilling. Det vil gøre det, så du behøver ikke bruge flashen. Vær forsigtig med at holde kameraet meget stabilt, når du gør dette.

Varier din belysning, når du tager flere billeder. Det er sværere at gøre i naturligt lys, men du bør justere lysniveauer, når det er muligt, for at se de forskellige effekter lyset har på din billedsammensætning. Hold belysningen behagelig til dine emner, og i overensstemmelse med dine valgte farveskemaer.

Lær at variere lukkertidene afhængigt af scenen. Det er normalt at bruge den hurtigste lukkertid, hvis du vil fryse handling. På samme måde, prøv at overveje de ting, du kan gøre med langsommere skodder hastigheder som 1/30. Find et bevægeligt objekt forbi, som en cykel. Du kan tage et skarpt billede af cyklisten, men den uskarpe baggrund vil give en større følelse af fart.

Erhvervsfotograf

Portrætfotograf

Reklamefotograf

Bryllupsfotograf

Dating- og profil foto

Familie og Gruppe

Søskende

Gravid Fotograf

Boudoir Fotograf

Børnefotograf

Newborn baby

En fotograf på arbejde

Hvorfor vælge en professionel fotograf?

Links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *